Header Pic Header Pic
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic

predné nápravy na Zetor 2011, 3011
predné nápravy na Zetor 2011, 3011
(Mechanizácia / Náhradné diely)
2011-08-19
Å¡títky oznaÄenia na Zetor
štítky označenia na Zetor
(Mechanizácia / Náhradné diely)
2011-08-19
LKT predaj novych nahradnuch dielov
LKT predaj novych nahradnuch dielov
(Mechanizácia / Náhradné diely)
2010-09-27

Slovenskí a českí spracovatelia mäsa dospeli k dohode PDF Tlačiť Email

Slovenský zväz spracovateľov mäsa (SZSM) a Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) sa dohodli na spoločnom postupe pri prihlasovaní „Zaručene tradičných špecialít“ v Bruseli.

 

V prvom rade ide o zhodu pri výrobku Liptovská saláma, pričom rozpracovaný je aj výrobok Lovecká saláma. Spoločný postup sa bude predbežne uplatňovať aj pri výrobkoch Spišské párky a Špekačky.

Na základe záverov stretnutí zástupcov výrobcov SR a ČR z procesu prihlasovania boli stiahnuté výrobky : Šunková saláma, Nitran, Strážovská saláma, Ipeľská klobása, Inovecká trvanlivá saláma, Bravčová domáca klobása.

„Výber výrobkov pre registráciu v Bruseli ako Zaručená tradičná špecialita prebiehal po vzájomnej dohode slovenských výrobcov podľa obchodnej úspešnosti výrobku s cieľom zabezpečiť takémuto výrobku so zaužívaným obchodným názvom vyrovnanú kvalitu“, povedala Eva Tomášová, výkonná riaditeľka SZSM. Slovenskí spracovatelia niekoľko krát prehodnotili zoznam výrobkov a v súčasnosti sú aktuálne štyri prihlášky na vyššie uvedené výrobky, ktorými sú Liptovská a Lovecká saláma, Spišské párky a Špekačky.

Proces prihlasovania výrobku nie je jednoduchý. Základ tvorí prihláška, ktorá špecifikuje výrobok z hľadiska jeho zloženia a technologického postupu výroby. O registráciu výrobkov na európskej úrovni žiadajú slovenskí spracovatelia mäsa z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich je zabezpečenie kvality. Znamená to, že výrobok bude mať tradičnú kvalitu, bude vyrábaný pod jedným názvom a v jednom trhovom druhu. Spracovatelia chcú takto chrániť v prvom rade spotrebiteľa.

„Na trhu dochádza ku modifikáciám receptúry výrobkov pod uvedenými názvami. Na trh sa dostáva niekoľko druhov a niekoľko variácií výrobku s jedným názvom a tiež rôzne úrovne kvality. Kto chce udržať kvalitu nie je schopný cenovo konkurovať a poctivý výrobca tak prehráva konkurenčný boj“, dodáva Eva Tomášová. Takýto stav je dlhodobo neudržateľný. Podľa spracovateľov žiadosť o zápis výrobku s výhradou názvu zabezpečí, že zákazník sa nedostane do omylu.

Obidva spracovateľské zväzy dohodu verejne potvrdili vyhlásením o spoločnom postupe počas prebiehajúceho Medzinárodného potravinárskeho veľtrhu Salima v Brne.

Slovenský zväz spracovateľov mäsa združuje výrobcov ktorých činnosťou je výroba a spracovanie mäsa a mäsových výrobkov alebo ktorých činnosť s výrobou a spracovaním mäsa úzko súvisí.

Zväz bol založený s cieľom aktívne sa zúčastňovať na vytváraní trhového prostredia. Hlavnou úlohou zväzu je zabezpečiť súčinnosť Zväzu s partnerskými orgánmi a organizáciami ako aj súčinnosť členov v oblasti odbornej a realizácie.

V súčasnosti Zväz združuje 6 členov : Hrádok Mäsokombinát, spol. s r.o., MECOM a.s. Humenné, Mäso Spiš, s.r.o., PM Zbrojníky a.s., Svaman s.r.o., Tauris a.s.

Kontakt :
Eva Tomášová,
výkonná riaditeľka
Slovenský zväz spracovateľov mäsa
Záhradnícka 21, 811 07 Bratislava
Tel.02 - 555 65 162
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript, aby ste ju mohli vidieť.
Web : www.slovmaso.sk

zdroj: Ministerstvo pôdohospodárstva SR 

 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >



Aydın Galeri Çorum ZETOR Traktörleri yetkili bayii
John Deere Museum

roh
Prihlásenie
roh

roh
Anketa
roh
Čo by Vás najviac zaujalo v našom pripravovanom E-SHOPe?
 
Header Pic
left unten right unten